In proiectarea sistemelor de incalzire si racire pentru spatiile industriale, proiectantii FLOWAIR cauta cele mai simple si economice solutii. Printre echipamentele lansate pe piata cu cele mai bune proprietati tehnice si cele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt acele echipamente caracterizate prin operare de-a lungul intregului an, utilizabile atat pentru racire in timpul verii dar si pentru a incalzi spatiile, in timpul iernii. Utilizarea dublei functii a acestor echipamente ii permite utilizatorului sa optimizeze costurile cu investitia.

TENDINTELE IN PROIECTAREA SISTEMELOR DE RACIRE SI INCALZIRE

Conform ultimelor tendinte in tarile europene, incepand cu anul 2021, toate cladirile noi ar trebui proiectate avand ca scop un consum aproape nul de enegie (cerintele directivei EPBD (2010/31 / EU)). In acelasi timp, echipamentele de racire/refrigerare consuma in prezent aproape 20% din electricitatea generata pe plan global. Dezvoltand solutii care sa genereze confort termic multifunctional este una din principalele provocari.

In randul echipamentelor care ating cea mai inalta eficienta energetica, popularitatea pompelor de caldura creste cel mai rapid. Utilizand caldura la temperaturi scazute din surse regenerabile de energie, pompele de caldura reprezinta o solutie economica atat pentru producerea caldurii, cat si pentru generarea de aer rece.

Aerotermele racire-incalzire LEO COOL sunt echipamente de specialitate care functioneaza eficient cu surse de frig / cald de joasa temperatura, precum pompele de caldura reversibilie, boilerele pe gaz in condensare sau chillerele. Combinarea functionarii pompelor de caldura cu economie de energie si a aerotermelor racire-incalzire LEO COOL va contribui in mod eficient la reducerea consumului de energie si a costurilor cu exploatarea cladirii.

AEROTERMELE RACIRE – INCALZIRE LEO COOL: O SOLUTIE SIMPLA SI DE INCREDERE

Aerotermele racire-incalzire LEO COOL sunt echipamente de ventilatie de incredere. Racesc sau incalzesc incaperea rapid, utilizand necesarul exact de energie pentru asigurarea confortului termic. Aerotermele racire-incalzire LEO COOL se instaleaza la partea de final a sistemului de racire-incalzire, dezvoltand un sistem de racire-incalzire descentralizat.

Din punct de vedere al constructiei, LEO COOL este un dispozitiv format dintr-un schimbator de caldura special, un ventilator ai carcasa foarte eficiente. Ventilatorul atrage aer din interiorul incaperii, care curge prin schimbatorul de caldura. Schimbatorul de caldura cu acoperire hidrofila si distantare a lamelelor ingustate asigura o putere mare de racire si incalzire. Curentul de aer este racit / incalzit uniform pe intreaga suprafata a schimbatorului de caldura. Lamelele de aer reglabile permit utilizatorului sa directioneze fluxul de aer in functie de nevoi.

Proiectarea speciala a aerotermei LEO COOL cu separator de picaturi si tava de condens garanteaza colectarea si drenarea eficienta a condensului.

Echipamentul este atent produs in Polonia, dispune de declaratie de conformitate CE si garantia calitatii FLOWAIR. Parametrii tehnici ai echipamentului sunt parametri reali de proiectare.

FELEXIBILTATE IN PROCESUL DE PROIECTARE – LEO COOL

Aerotermele racire-incalzire LEO COOL sunt echipamente universale cu o gama larga de optiuni. Modul special de proiectare al echipamentelor garanteaza eficienta sporita a intregului ansamblu si mentine constanta puterea de racire-incalzire. Gama de puteri (capacitatea de racire de pana la 37.4 kW si de incalzire pana la 65.4 kW) le fac in mod deosebit adecvate pentru cladiri de volum mediu si mare. Ele sunt utilizate in spatii in care se cere o temperatura joasa, precum depozitele de alimente, sali de sport si hale de productie care, in mod special pe timpul verii, se incalzesc foarte tare. LEO COOL sunt produse in doua versiuni: cu schimbator de caldura in 3, respectiv 4 randuri si debit de aer de la 1150 la 4200 mc/h.

Gama de puteri de racire determinata la anumiti parametri:
-min – prima treapta a ventilatorului, temperatura agentului de racire 10/15°C, umiditatea / temperatura relativa a aerului de admisie 24°C / 55%
-max – a treia treapta a ventilatorului, temperatura aerului rece 3/8°C, umiditatea / temperatura relativa a aerului de admisie 32°C / 40%

Capacitatea nominala de racire determinata la anumiti parametri:
-treapta a treia a ventilatorului, temperatura agentului de racire 7/12°C, umiditatea / temperatura relativa a aerului de admisie 26°C / 55%

Gama de puteri de incalzire determinata la anumiti parametri:
-min – prima treapta a ventilatorului, temperatura agentului termic 40/30°C, temperatura de admisie a aerului 20°C
-max – treapta a treia a ventilatorului, temperatura agentului termic 70/50°C, temperatura aerului la admisie 0°C

Puterea nominala de incalzire determinata la anumiti parametri: viteza a treia a ventilatorului, temperatura agentului termic 70/50°C, temperatura aerului de admisie 16°C

Click: aici pentru a calcula rapid capacitatea de racire si incalzire a echipamentelor LEO COOL.

CONTROLUL AEROTERMELOR LEO COOL

Sunt disponibile 2 tipuri de control/reglare a aerotermelor LEO COOL:
-reglare TS – functionalitate de baza si operare simpla
-reglare T-box – functionalitate si control avansate, via un controller inteligent T-box cu touch screen

Pentru mai multe informatii si suport in selectarea echipamentelor, contactati-ne!